Workshops

Workshops Smak & Passion 2024

Vad för underhållning kan du förvänta dig på våra mässor? Svar: massvis! Allt från köttproffs till dryckesspecialister. Läs mer här.

Moderator Daniel Müllern
Skånske kocken Daniel Müllern är en av Sveriges mest prisbelönta kockar. Han har stått vid spisen sedan han var 16 år och hans stora hjärta brinner för matlagning. Han har tävlat flera gånger i Årets kock med finaler 2015, 2016 och 2019 som bäst. Han gjorde TV-debut i Kockarnas kamp 2016 där han han snöpligt åkte ut som en av favoriterna. År 2023 tävlade han återigen i programmet och kom till final som slutade med en andra plats. Idag driver han den livfulla och roliga krogen Tumült i Ystad.

Daniel kommer att leda dig igenom dagens workshop. Han kommer också dyka upp här och var i olika montrar och närvara vid middag och prisutdelning.


Prisvärda styckdelar med Benny Granqvist

Intresset för kött med hög kvalitet är starkare än någonsin men det blir också allt populärare att använda sig av lite ovanligare detaljer, vilket både matälskare och miljön tackar för. Ju mer av djuret som tas tillvara, desto mindre slängs. Att variera sig och ­använda ovanliga detaljer är både utmanande att jobba med och spännande att presentera på menyn. Dessutom kan det förbättra lönsamheten ordentligt. Benny Granqvist, Scans styckmästare sedan 44 år har lång erfarenhet av köttdetaljer och styckning. Det Benny inte vet om kött är inte värt att veta. Det kommer bli en workshop med massor av tips och inspiration.

 

Ostronprovning med Lotta Klemming

Havet lockade för Lotta, så 27 år gammal sadlade hon om och blev Sveriges enda kvinnliga ostrondykare. Hon har alltid älskat havet och vattnet och redan som barn hängde hon med sin pappa ut och fiskade ostron på helgerna. I dag serveras hennes vildplockade ostron på några av de finaste restaurangerna i Norden. Häng med på Lottas berättelse och passion för ostron och havet.


Romprovning med Rom-Robban

Ni får provsmaka flera olika sorters rom under ledning av en av Sveriges mest framstående profiler inom rom, Robert Sandqvist.

Till vardags reser Robert runt i världen & landet och sprider rommens arv och han har under åren blivit en av Sveriges kunnigaste inom rom och serverar cocktails i världsklass. Robert är även författare till Lilla, Stora Romboken och boken Jakten på en perfekt rom & cola. Han är även en av grundarna till Sveriges första och enda rompodd ROMRADION där han delar med sig av sin expertis.

 

Trender med Jonas Wranger

Välkommen till en föreläsning där vi tillsammans kommer att utforska de senaste megatrenderna och vad de innebär för restaurangbranschen och din verksamhet. Upptäck hur teknologiska framsteg, förändrade konsumentbeteenden och hållbarhetskrav formar framtidens matupplevelser. Jonas Wranger har en lång bakgrund som kock och produktutvecklare, idag arbetar han som produktchef på Paulig Pro där han arbetar med att utveckla framtidens produkter och matkoncept.