Om oss

Vi är Svensk Cater

Vår idé är att leverera riktigt bra råvaror till alla typer av kök, stora som små, enkla som exklusiva. Vår ambition är att vara en flexibel partner som förutom god service kan erbjuda våra kunder mervärden, lönsamhet och omtanke.

Heather Barnes Zgxhe1l7vl8 Unsplash

Vi älskar att arbeta med mat.

Vi älskar dofterna, smakerna, hungern och passionen. Vi älskar hantverket, trenderna, traditionerna och de oändliga möjligheterna. Och vi älskar att arbeta med mat. 

Vår ägare är Euro Cater A/S och i samma koncern ingår även Dansk Cater. Vår gemensamma omsättning är ca 13 miljarder SEK.

Omsättning Sverige: ca 4,9 miljarder SEK

Antal anställda: 1000

Antal grossistkontor med lager dist: 17

Antal kunder: 14 000

Antal artiklar: 52 000 - det lokala grossistkontoret har i snitt ca 6 000 artiklar lagerlagda.

Matkärlek sedan 1965

Svenskcater har en historia som sträcker sig över 50 år tillbaka i tiden då Svensk Snabbmat bildades. 

Lithells, som lanserade sibyllakorven 1932, inledde ett grossistsamarbete med exklusiv distribution för ett antal grossistkontor då Svensk Snabbmat bildas, 1965. Svensk Snabbmat får samma år grossistkontor i Stockholm, Gävle, Örebro och Kalmar.

1967, bildas Servicegrossisterna, en rikstäckande grossistkedja och Svensk Snabbmat blir medlem.

1983 blir Svensk Snabbmat vårt eget bolag och vidare genom åren har nya kontor öppnats runt om i landet. Diverse samarbeten inleds. 2001 passerade vår omsättning miljardstrecket.

Europeiskt samarbete

1 juni 2007 får Svensk Snabbmat för första gången en ägare,  Euro Cater A/S, som vill äga oss och som kan tillföra verksamhet mervärden. Euro Cater Gruppen består av Svensk Cater AB och Dansk Cater A/S.

Historia

Precis som ni älskar vi att arbeta med mat och vår idé är att leverera riktigt bra råvaror till alla typer av kök, stora som små, enkla som exklusiva.

Fyll i nedan formulär om du vill veta mera om oss, har frågor eller vill bli kund. Det går också bra att ta kontakt med säljchefen på det kontor som ligger närmast din ort. Hitta ditt närmsta kontor här. Vi kommer så fort som möjligt att kontakta dig och hjälpa dig med kundnummer och hur och när du vill beställa varor och få dessa utkörda.

Genom att fylla i nedan formulär samtycker du till att dina personuppgifter används. Vi är mån om din integritet och att skydda de uppgifter du lämnar till oss. Läs mer om vår integritetspolicy.

Meddelande