Kål Julbord

Sätt kål på julbordet!

Kål i alla dess former har vunnit allt fler hjärtan de senaste åren. Komplettera gärna rödkålen på ert julbord med fler kålrätter i klassisk eller modern tappning.

Svartkål kan fräsas med äppelbitar och toppas med hela lingon, fräsas med vitlök och toppas med pinjenötter och knaperstekt halloumi, eller användas i paj med svamp och blandade ostar.

Brysselkål kan serveras kokt med rostad mandel och brynt smör, lätt uppstekt och toppad med parmesan och citronzest eller stuvad i sås på grädde och vitt vin kryddad med saffran.

Grönkål kan senapsstuvas och toppas med strimlor av skinka, fräsas med olivolja och toppas med fetaost och strimlor av soltorkade tomater, eller serveras i sallad ihop med hasselnötter, äppleskivor, fileade apelsinklyftor och granatäpplekärnor.