Lily Bollinger

Lily Bollinger Award

En skjuts i karriären men också ett tillfälle att testa sina gränser och utvecklas. Det är några av anledningarna till varför alla kvinnliga sommelierer bör tävla i Lily Bollinger Award, enligt tävlingsledaren Emma Ziemann som vann tävlingen 2016.

ÄR DU SVERIGES BÄSTA KVINNLIGA SOMMELIER?

Sedan 2002 har Champagne Bollinger och Arvid Nordquist uppmuntrat kvinnligt tävlingssommellerie genom Lily Bollinger Award. Idag har tävlingen fått en hög nationell status och den välrenommerade titeln ”Årets Lily Bollinger ” har inneburit en skjuts i karriären för många av våra svenska kvinnliga sommelierer. Bland tidigare deltagare finns exempelvis Béatrice Becher, Maya Samuelsson, Emma Ziemann, Tina Johansson, Daniella Lundh Egenäs och Maja Hempel.

Förutom den ärofyllda titeln ”Årets Lily Bollinger ” får vinnaren en utbildningsresa till det anrika
Champagne Bollinger samt en Stålhästen-cykel. Cykeln symboliserar Lily Bollinger, kvinnan bakom champagnehuset, som ständigt bevakade sin vingård på två hjul.

 

TÄVLINGSMOMENT
Semifinal och final består av tre olika moment: ett teoriavsnitt, en blindprovning och ett praktiskt
moment. Svårighetsgraden är i nivå med internationella sommeliertävlingar. Semifinalen äger rum den 31 maj i Stockholm och de tre tävlande som får högst samlad poäng går vidare till finalen i september.

VEM KAN DELTA?
Kvinnliga sommelierer eller studerande vid sommelierutbildningar.

DATUM OCH ANMÄLAN
24 mars: Digital informationsträff
3 maj: Sista anmälningsdag semifinal
31 maj: Semifinal
20 september: Final

Anmälan till informationsträff och semifinal sker på www.lilybollingeraward.se

Anmäl dig här