Fisk med smak och kvalitet

Vi samarbetar med handplockade leverantörer inom fisk och skaldjur. Tillsammans vill vi främja ett hållbart fiske som är skonsamt för miljön och världens fiskbestånd. 

Vi kan erbjuda ett brett utbud av fisk och skaldjur, bra produkter vi tror på och är stolta över. Utifrån ditt behov kan vi hjälpa dig att hitta rätt produkter för din verksamhet men också inspirera dig att prova nya alternativ.

Utgångspunkten i allt vi gör är livsmedelssäkerhet och det är inget vi kompromissar med. Det ska alltid vara tryggt och säkert att samarbeta med våra lokala kontor och att använda de råvaror vi levererar. Vår målsättning är att göra det lätt för våra kunder att servera sund, inspirerande och ansvarsfullt producerad mat samtidigt som vi erbjuder konkurrenskraftiga priser.

VASS KNIV
Detta är det absolut viktigaste, utan vass kniv kan du lika gärna behålla fisken hel.

RÄTT KNIV
Använd en lite hårdare kniv till större rundfisk och en mjukare, mer flexibel till plattfisk och för att putsa lax.

HELA BLADET 
Använd hela bladet för att undvika att såga med kniven.

TORR OCH REN SKÄRBRÄDA
Gör att fisken ligger still och blir enklare att arbeta med. Skrapa gärna av skärbrädan med baksidan av kniven.

FÅ MOMENT
Håll nere antalet drag med kniven så går det fortare och filén blir snyggare.

Färsk fisk & skaldjur ökar i popularitet

Vårt dotterbolag, Nordsjöfisk, är en fiskgrossist i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. De har försett restauranger med färsk fisk sedan 1949. Idag ägs de av oss, Svensk Cater. Varje vardag köper Nordsjöfisk in mellan tre till åtta ton fisk och skaldjur. Ca två ton kommer från Göteborgs Fiskauktion, resten köps in från andra länder kring Nordsjön som Norge och Danmark.