Vi är Svensk Cater

Vi är en av Sveriges ledande livsmedelsgrossister för uteätarmarknaden och storkök. Vi är rikstäckande och från Luleå i norr till Malmö i söder har vi 19 lager. Alla med ett noga utvalt sortiment som möter den lokala marknadens behov. Ett starkt lokalt engagemang är vårt signum. 

Läs mer om oss Bli kund nu

52.000 varor i sortimentet

Med över 52.000 aktiva varunummer är vi den grossist i Sverige som har det bredaste och djupaste varusortimentet. Vi är en fullsortimentsgrossist vilket betyder att vi förutom mat och dryck också levererar non food produkter, allt för att din verksamhet ska bli så komplett som möjligt. 

Läs mer om vårt sortiment Besök webbshopen

Några av våra mervärden

Cater Club ger kvalitativa mervärden för dig som kund. Du sparar pengar, du sparar tid och du får egenkontroll över verksamheten. Det i sin tur skapar trygghet, inte bara ekonomisk utan även personlig.

Vårt system e-smiley gör att informationen som behövs för branschens kontrollinstanser bara är ett knapptryck bort. Så varför skulle du inte gå med?"

Läs mer om Cater Club

Ska du öppna restaurang eller café?

Det är något speciellt med att äga sin egen restaurang. Men det kan vara hårt arbete med långa arbetsdagar och massor av pappersarbete som kan överraska även de mest förberedda. Trots det, så är det en stor känsla över att äga sin egen verksamhet, att sätta sin egen prägel på menyn och leva upp till alla förväntningar.

Om du funderar på att starta din egen restaurang, café eller krog, kontakta ditt närliggande Svensk Caterkontor. Våra medarbetare är experter på det som du bör ha kontroll på som nystartad ägare och hjälper dig gärna. Vi ger inte bara rekommendationer när det gäller mat och dryck, utan hjälper dig även med råd på köksutrustning, hushållsmaskiner och menyn m m. 

Kom ihåg om du ska öppna en restaurang, ett café eller liknande  - så tveka inte att kontakta oss och låt oss hjälpa dig med att starta upp din verksamhet. Vi ser fram emot att träffa dig. 

Vi är Svensk Cater

Svensk Cater är en av Sveriges ledande livsmedelsgrossister för uteätarmarknaden. Ett starkt lokalt engagemang är vårt signum. Vi är rikstäckande och från Luleå i norr till Malmö i söder har vi 19 lokala lager, alla med ett noga utvalt sortiment som möter den lokala marknadens behov. 18 av dessa lager är våra egna medan vi på Gotland har ett samarbete med Keges.

Vi älskar att arbeta med mat.

Vi älskar dofterna, smakerna, hungern och passionen. Vi älskar hantverket, trenderna, traditionerna och de oändliga möjligheterna. Och vi älskar att arbeta med mat. 

Vår idé är att leverera riktigt bra råvaror till alla typer av kök, stora som små, enkla som exklusiva. Vår ambition är att vara en flexibel partner som förutom god service kan erbjuda våra kunder mervärden, lönsamhet och omtanke

Vår ägare är Euro Cater A/S och i samma koncern ingår även Dansk Cater. Vår gemensamma omsättning är drygt 11 miljarder SEK.

Omsättning Sverige: 4,5 miljarder SEK

Antal anställda: 1000

Antal grossistkontor med lager dist: 19

Antal kunder: 14 000

Antal artiklar: 52 000 - det lokala grossistkontoret har i snitt ca 6 000 artiklar lagerlagda.

Få tillgång till din egen rådgivare

Din personliga kontaktperson hos oss är också din rådgivare, som med utgångspunkt från din verksamhet kan informera och råda dig om allt kring inköp, omleveranser, nyheter i sortimentet och om åtgärder som i allmänhet kan hjälpa dig att lyckas i din verksamhet. Vi utbildar kontinuerligt våra medarbetare, så att de har en uppdaterad kunskap om produkter, trender och aktuella frågor såsom "stoppa matavfall" eller ekologi. Om du ska starta ny restaurang eller liknande, kontakta ett av våra lokala kontor som kan stötta och råda dig genom den första uppstartstiden. Vi kan hjälpa till med allt från köksutrustning, till egenkontroll från den allra första ordern.

52.000 varor i sortimentet

Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter från internationellt kända varumärken i kombination med produkter från lokala producenter. Främst livsmedel, men också en hel del användbar köksutrustning, produkter för dukning, servering, rengöring och allt annat som behövs i ett professionellt kök. Vårt sortiment är under ständig förbättring och utveckling för att uppfylla våra kunders önskemål, följa aktuella mattrender och erbjuda ekologiska, närproducerade och hållbara produkter.