Vi stärker vår närvaro i Malmö

Vi stärker vår närvaro i Malmö

Vi stärker vår närvaro i Malmö – tecknar 10-årigt hyresavtal för ny logistikfastighet.

Byggnationen av det 8500 kvadratmeter stora distributionslagret kommer att påbörjas efter sommaren. Vi har idag tecknat ett 10-årigt hyresavtal för en ny logistikfastighet i Malmö, närmare bestämt i Arlöv granne med Stora Bernstorps Handelsplats.

"För oss är närheten till våra kunder mycket viktig. De nya lokalerna ger oss utmärkta förutsättningar att inte bara stärka vår roll som restaurang- och storhushållsgrossist i Skåne utan även nå ut till fler kunder." säger Lars Carlsson, VD på Svensk Cater AB.

Tack vare det strategiska läget intill viktiga transportleder som E4 och E6 ger de nya lokalerna Svensk Cater en perfekt grund för expansion i hela Skåneregionen. Här ges företaget möjlighet att fortsätta sin utveckling, produkt-, volym- och omsättningsmässigt.

”Läget är dessutom viktigt för att vi ska kunna behålla och stärka vår redan höga tillgänglighet och servicenivå”. säger Lars Carlsson.

Läget ger också möjlighet att ytterligare stärka Svensk Caters hållbarhetsarbete där hållbar handel och hållbar drift är viktiga delar. Närheten till kunder och leverantörer kommer att ge flera logistiska fördelar vilket i sin tur kan leda till minskad negativ miljöpåverkan.

Catena äger och förvaltar fastigheten och Svensk Cater AB förväntas kunna flytta in i under hösten 2018.