Vi stärker utbudet inom seafood

Vi stärker utbudet inom seafood

Vi har den 19 Maj 2017 förvärvat Nordsjöfisk AB, www.nordsjofisk.se, en rikstäckande fullsortimentsgrossist inom fisk och skaldjur. 

Svensk Cater AB, en av Sveriges största matgrossister, har den 19 Maj 2017 förvärvat Nordsjöfisk AB, en rikstäckande fullsortimentsgrossist inom fisk och skaldjur.

”Förvärvet ligger helt i linje med Svensk Caters strategi att bli en starkare leverantör av seafood. Vi ser en ökad efterfrågan på fisk och skaldjur bland våra kunder och det känns bra att nu kunna tillgodose denna på bästa sätt.” säger Lars Carlsson, VD på Svensk Cater AB.

I förvärvet ingår en modern och miljösmart produktionsanläggning på 1800 m2 i Mölnlycke Företagspark, strax utanför Göteborg. I den bearbetas alla varor för hand och packas med stor noggrannhet och omsorg. Läget är strategiskt bra och har nära till fiskerinäringen och alla typer av transporter. Nordsjöfisk AB deltog själva i planering och projektering av fastigheten, därför är den helt anpassad efter verksamheten med modern miljöteknik, avfallsrum med återvinning och inte minst ett effektivt varuflöde.

”Nordsjöfisk AB har kompetent och engagerad personal som arbetar kundnära med en hög servicegrad precis som Svensk Cater, därför passar de perfekt in i vår profil och kommer ytterligare att stärka vår position som fullsortimentsgrossist”. säger Lars Carlsson.

”Vi känner oss trygga med Svensk Cater som nya ägare. De borgar för en fortsatt decentraliserad och kundnära verksamhet, vilket är något som Nordsjöfisk alltid har värnat om. Att få arbeta tillsammans och använda varandras kompetenser och hitta synergier ser vi fram emot. Vi vill gärna hjälpa till att stärka Svensk Caters varumärke. Spännande! säger Stefan Pauli, VD på Nordsjöfisk.”

Genom förvärvet kommer Nordsjöfisk AB bli ett dotterbolag till Svensk Cater AB.

www.nordsjofisk.se