Hamburgerfärs i tarm

Hamburgerfärs i tarm

Med vår nya teknik kan vi hjälpa dig som kock att uppnå ett resultat som är enastående både i smak och konsistens.

Hamburgerbegreppet har utvecklats på flera sätt. En bra hamburgare är lika smakrik och nyttig som en biff, så det är inte så konstigt att hamburgaren har fått ett så stort register och att
målgruppen är bredare än någonsin. För många är faktiskt hamburgare menyns storsäljare, och då konkurrerar man inte med priset, utan med smaken.

Hur bär man sig åt?
Det låter som om det är enkelt att göra egna bra hamburgare. Men sanningen är att det är både enkelt och svårt. Däremot kan vi hjälpa kocken att uppnå ett resultat som är svårt att uppnå ett restaurangkök. Det finns nämligen några faktorer som är avgörande.

Råvarorna
Vi tänker att vi ska använda högrev och nöt:3a. Högrev har bra fetthalt och god smak och är idag en stor snackis när det gäller hamburgare. Vi tänker även att vi ska göra en billigare variant på Svensk nöt 3:a som även denna lämpar sig utmärkt att göra hamburgerfärs på. Nöt 3:an har en fetthalt på ca 20% vilket motsvarar fetthalten i ett välmarmorerat högrev.

Hamburgermaskinen
Ny maskin hamburgerfärs

Det finurliga med den här maskinen är att den maler köttet och skär av fibrerna så att de hamnar stående i hamburgaren. Då kan värmen lättare gå igenom, vilket gör en enorm skillnad för smak och konsistens. Burgaren kan vara helt genomstekt utan att den tappar i saftighet. Den maskinen vi tänker oss producerar färsen i tarm som är märkt med mått för var man ska skära för att få ut 200g hamburgare samt en smalare tarm för 100g.

 

Hamburgarefärstarm