Hållbart främjar innovation

Hållbart främjar innovation

Spännande och smarta engångsmaterial under utveckling. Att minska användningen av plast är något som berör alla branscher.

Att minska användningen av plast är något som berör alla branscher. Flera länder har redan lagstiftat mot plastpåsar, nu har många börjat fasa ut plast i engångsmaterial som sugrör, bestick och take away-boxar. Något som speciellt påverkar oss inom restaurang. Som tur är har hållbara alternativ börjat utvecklas. Av sjögräs kan man till exempel göra allt från kryddpåsar och hamburgerfickor, till sugrör och dricksglas. Dessa produkter är dessutom ätbara och kan få färg och smak från frukt och kryddor. Men tills de lanseras i stor skala, välj nedbrytbara och komposterbara engångsmaterial. En annan smart lösning är att servera mat i annan mat. Alla former av bröd, salladsblad och pannkakor är goda alternativ men skal från melon, ananas eller kokosnöt kan också fungera.