Smaklig matresa

Utbilda era gäster genom att ta med dem på smakliga resor till världens kök. Maten är ofta en stor del av upplevelsen för den som är ute och reser. Det är också något man gärna fortsätter utforska och dela med sig av på hemmaplan.

I månadens TEMA pratar vi om mat från tre olika delar av världen. Här kan du hämta inspiration, få nya idéer och hitta något som låter dina gäster förflytta sig från novembermörkret en stund.

Lycka till på resan!

Jaktsäsong

Årets jaktsäsong är värd att uppmärksamma. I månadens TEMA pratar vi om olika typer av vilt, när det finns tillgängligt och hur köttet bäst tillagas. Vi pratar om vad som kan drickas till och bjuder på några goda recept.

Ha en härlig höstmånad!

Skördefest

Under sommaren har det torra, varma vädret påverkat svenska bönder och odlare på olika sätt. Medan äppelskörden på ställen blivit ovanligt bra, har det gått sämre för andra grödor speciellt foder och spannmål. Som tur är finns viljan att hjälpa varandra. Ett exempel på detta är när Kiviks musteri i början av augusti skänkte hela 30 ton äpplen till bönder som riskerade att lida brist på foder. Vi berättar mer om de äpplen som får bli must i TEMA-delen.

Trevlig höststart!

Gott från havet!

I månadens tema pratar vi fisk, följer med Nordsjöfisk till Göteborgs fiskauktion och besöker en kökschef som gärna lagar fisk. Självklart pratar vi också om kräftor och du får lite tips till din meny.

Ha en skön augusti!

Grillat

Månadens tema handlar om grillning, tips, recept och inspiration om vår älskade grillmat. Perfekt tillfälle att testa lite nya rätter på menyn. Ett hett tips är att grilla grönt. Använder ni färdiga recept, sätt gärna er egen prägel på dem. Det är ju er experimentlusta som driver utvecklingen framåt.

Glad grillsommar!

Svensk sommar

Månadens Tema handlar om sommarmat, både traditionell och trendig. Lätt och god mat som vi vill ser fram emot att avnjuta på soliga uteserveringar och varma sommarfester.

Buffé

Maj är en härlig tid full av studentskivor, pingstbröllop och andra försommarfester, därför handlar månadens tema om bufféer. Du får tips om hur man planerar en bra buffé, hur den blir både omtyckt och lönsam, och hur den presenteras på ett attraktivt sätt för både öga och gom.

Fira festligt!

Street Food

Månadens tema handlar om street food, inspirerande mat med spännande smaker från världens gatukök. Älskade rätter som burgare, grillspett, klämmor, nudlar och korvbrickor. Många av dem har traditionellt baserats på kött men nu ser vi att de varieras och kompletteras med olika typer av växtbaserad köttersättning, tofu, bönor, svamp och grönsaker i alla former och färger. Det finns också stort utrymme för att blanda kök, stilar och tillagningssätt.

Fika and Chill

En modern fikapaus lockar kunder hela dagen. Månadens tema handlar om fika, kaffe och tillbehör, fräscha mellanmål och nya matvanor. Förr var ”kaffe utan grädde” som ”kärlek utan kyssar”, idag häller vi istället olika sorters mjölk och dryck av havre, mandel och hasselnöt i kaffet. Kokkaffet har fått ge plats åt olika typer av kaffedrycker, bönor, rostningar och blandningar. Fikabröd var sju sorters kakor, gräddtårta och kanelbullar, idag frestar kladdkakor, dadelbollar och raw cheesecake. En macka var platt och hade ost eller skinka på sig, idag är den dubbel och fylld med grönsaker, bönröror eller långkokt kött. Man åt tre mål mat om dagen på bestämda tider, nu är vårt ätande mer flexibelt och anpassat efter våra aktiviteter. Erbjud dina kunder just den fika de vill ha, när de vill ha den.

Grönare Meny

Kärleken till grön mat växer nu i alla typer av kök.

Månadens fokus är Grönare meny. Precis som varje år har många gäster startat året med en ambition att äta nyttigare. Nu när smekmånaden januari är över kan ni hjälpa dem fortsätta hålla sina nyårslöften genom att erbjuda fler gröna och hälsosamma rätter, oavsett er inriktning.

Mattrender 2018

I detta tema presenterar vi tre svenska leverantörer med breda sortiment av råvaror som kan förvandlas till mat från hela världens kök. Leverantörerna är Nordströms, Nordsjöfisk och Cater Grönt och som du säkert vet är det våra dotterbolag. De är alla erfarna specialister inom sina respektive områden och arbetar med samma höga krav på service, kvalitet och livsmedelssäkerhet som vi på Svensk Cater. Prova gärna deras produkter. 

Ni får också träffa dem under Fastfood-& Cafémässan som äger rum på Malmömässan den 31 jan - 1 feb. Besök vår monter D:18, det kommer bli både trevligt och gott!