Buffé

Maj är en härlig tid full av studentskivor, pingstbröllop och andra försommarfester, därför handlar månadens tema om bufféer. Du får tips om hur man planerar en bra buffé, hur den blir både omtyckt och lönsam, och hur den presenteras på ett attraktivt sätt för både öga och gom.

Fira festligt!

Street Food

Månadens tema handlar om street food, inspirerande mat med spännande smaker från världens gatukök. Älskade rätter som burgare, grillspett, klämmor, nudlar och korvbrickor. Många av dem har traditionellt baserats på kött men nu ser vi att de varieras och kompletteras med olika typer av växtbaserad köttersättning, tofu, bönor, svamp och grönsaker i alla former och färger. Det finns också stort utrymme för att blanda kök, stilar och tillagningssätt.

Fika and Chill

En modern fikapaus lockar kunder hela dagen. Månadens tema handlar om fika, kaffe och tillbehör, fräscha mellanmål och nya matvanor. Förr var ”kaffe utan grädde” som ”kärlek utan kyssar”, idag häller vi istället olika sorters mjölk och dryck av havre, mandel och hasselnöt i kaffet. Kokkaffet har fått ge plats åt olika typer av kaffedrycker, bönor, rostningar och blandningar. Fikabröd var sju sorters kakor, gräddtårta och kanelbullar, idag frestar kladdkakor, dadelbollar och raw cheesecake. En macka var platt och hade ost eller skinka på sig, idag är den dubbel och fylld med grönsaker, bönröror eller långkokt kött. Man åt tre mål mat om dagen på bestämda tider, nu är vårt ätande mer flexibelt och anpassat efter våra aktiviteter. Erbjud dina kunder just den fika de vill ha, när de vill ha den.

Grönare Meny

Kärleken till grön mat växer nu i alla typer av kök.

Månadens fokus är Grönare meny. Precis som varje år har många gäster startat året med en ambition att äta nyttigare. Nu när smekmånaden januari är över kan ni hjälpa dem fortsätta hålla sina nyårslöften genom att erbjuda fler gröna och hälsosamma rätter, oavsett er inriktning.

Mattrender 2018

I detta tema presenterar vi tre svenska leverantörer med breda sortiment av råvaror som kan förvandlas till mat från hela världens kök. Leverantörerna är Nordströms, Nordsjöfisk och Cater Grönt och som du säkert vet är det våra dotterbolag. De är alla erfarna specialister inom sina respektive områden och arbetar med samma höga krav på service, kvalitet och livsmedelssäkerhet som vi på Svensk Cater. Prova gärna deras produkter. 

Ni får också träffa dem under Fastfood-& Cafémässan som äger rum på Malmömässan den 31 jan - 1 feb. Besök vår monter D:18, det kommer bli både trevligt och gott!